Gumiho, Tale of the Fox’s Child





Koreai címe: 구미호: 여우누이뎐 / Gumiho: Yeowoonuidyun
Alternatív cím: Grudge: The Revolt of Gumiho
Műfaja: thriller, melodráma
Epizódok száma: 16
A sorozatot a KBS2 vetítette 2010. július 5. és augusztus 24. között.


Magyarra fordította: Ocu
Ellenőrizte és javította: Anyaka

Az angol feliratot és időzítést a WITH S2 engedélyével használtam! Köszönet érte!     


Főszereplők:
Han Eun Jung mint Goo San Daek (Gumiho)
Jang Hyun Sung mint Yoon Doo Soo kegyelmes úr
Kim Yoo Jung mint Yeon Yi
Seo Shin Ae mint Yoon Cho Ok kisasszony
Kim Jung Nan mint  Yang kegyelmes asszony
Kim Gyu Chul mint Oh intéző
Suh Joon Young mint Chun Woo

Tartalom:
Amit nem ismerünk, azzal szemben félelmet és fenntartást érzünk. A gumihokról (kilencfarkú róka) alkotott nézet, egy elpusztításra ítélt fenevadat rajzol elénk. Ki gondolná azonban, hogy az erdő mélyén élő gumiho, Goo San Daek arról álmodik, hogy emberré válhasson. Az emberré váláshoz pedig el kell érnie, hogy 10 éven keresztül lelepleződés nélkül éljen az emberek között. De Goo San Daeknek még idő előtt menekülnie kell és már nem egyedül teszi, hanem 9 éves kislányával Yeon Yival, aki mit sem tud természetfeletti származásáról.
Különleges párosunk egy faluban köt ki, ahol a helyi nemesember 9 éves lányát átok sújtja és félő, hogy ez az életébe kerülhet. Yoon Doo Soo nagyúr nem tehet mást, mint egy sámántól kér tanácsot, hogy mivel is menthetné meg elkényeztetett lányát. A sámán tanácsa minden képzeletet túlszárnyaló kegyetlenségre ösztönzi Yoon Doo Soo nagyurat és háztartását.  Ezzel kezdetét veszi Yeon Yi életéért való vesszőfutás.
Ki védené meg az ismeretlen szegényeket a faluban? Melyik érzelem az erősebb az emberben?  Lehetünk-e boldogok mások kárára?
Aki egy izgalmas és szívszorító, gyakorta lelki erőt próbáló történetre kíváncsi, annak nyugodt szívvel ajánlom ezt a sorozatot!
A sorozat az emberi jellemekről ad felemelő és ugyanakkor elborzasztó képet is. Minden emberi lény szíve mélyén, sötét és kegyetlen szándékok rejtőznek. És bár különbözőek vagyunk, ugyanazokon az érzéseken osztozunk. Az élet tele van választási lehetőségekkel, de egyet választva kénytelen vagy feláldozni az összes többit. Az anyai szeretet pedig a legerősebb és legforróbb érzés. A sorsát pedig senki sem kerülheti el.

A sorozat gyönyörűen fényképezett, az izgalmas jelenetek sokasága a szabad ég alatt készült. 2010-ben a két főszereplő kislány díjat is nyert a KBS gáláján. Meg is érdemlik, hiszen el sem lehet dönteni, hogy melyikük a jobb. Seo Shin Ae-t a Thank You sorozatból, míg Kim Yoo Jungot pedig – épp legutóbb -  a Dong Yiből ismerhetik a magyar rajongók.



Jó szórakozást hozzá!

Megjegyzések

  1. Sziasztok Ocu és Anyaka ! ! !

    Hálásan köszönöm,hogy elérhetővé tetted ! Igaz anno már megnéztem de elszállt a gépem vele együtt ez is és ezért különösen köszönöm !

    VálaszTörlés
  2. Szia meg lehetne kapni a sorozatról a letöltö linket a felirat meg van köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor szedtem, amikor fordítottam. Annak meg már sok éve, még az MU idejében. Próbálkozni kell az AT oldalon.

      Törlés
    2. http://www.dramadownload.net/korean-dramas-download/gumiho-tale-of-the-fox%E2%80%99s-child.html

      Törlés
  3. Kedves Ocu!
    Még akkor töltöttem le a feliratokat, amikor újra elérhetővé tetted, de csak most jutottam oda, hogy meg is nézzem. Bevallom az első fele nem nagyon győzött meg, de én olyan vagyok, hogy ha egyszer elkezdek valamit, akkor végig is csinálom, ezért nem hagytam abba. Szerencsére. A sorozat második fele kárpótolt mindenért. A Cho Ok-ot játszó kislány egyszerűen zseniális volt. Már a Thank you-ban is nagyon tetszett a játéka, de az, ahogy itt a két különböző karaktert megjeleníti, az még egy képzett felnőtt színésznek is a becsületére válna. Nemhogy egy tizenkét éves gyereknek. Nagyon köszönöm a fordítást, így a végére azt mondom jó kis sorozat volt ez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 👍❤😊
      Annyira izgalmas volt, hogy én abba se bírtam hagyni!

      Törlés
  4. köszönöm szépen a feliratokat.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Ocu, megkaphatnám a feliratokat? Az Ázsia ékkövein már nem érem el, és nagyon meg szeretném nézni ezt a sorozatot. Imádom a gumihos meséiket (is :) )
    Előre is köszönöm!
    Madarász Dorottya
    dora.madarasz@yahoo.co.uk

    VálaszTörlés
  6. Firssítettem a letöltőlinket!

    VálaszTörlés
  7. Szia!

    Lehetséges lenne, hogy megvan még a felirat? A linkre kattintva azt írja nekem; a fájl nem létezik.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon köszönöm a frissitett felíratot.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése